Volledig scherm
© Robèrt van Lith

Uitbreiding wielerbaan Schijndel krijgt steun van gemeenteraad

SCHIJNDEL - Uitbreiding van de wielerbaan in Schijndel én een nieuwe accommodatie voor het gilde werden donderdagavond unaniem gesteund door de gemeenteraad. „Schijndel was, is én blijft een wielerdorp.” Met die woorden sprak bestuurslid Antoine van Heertum van Wielervereniging Schijndel donderdag de gemeenteraad toe.

Op de agenda stond een uitgave van vier ton voor uitbreiding van de wieler- en skeelerbaan aan de Leemputtenweg. Heel veel overtuigingskracht had hij niet nodig, want bij voorbaat stond al vast dat de gemeenteraad het voorstel zou steunen. En dat bleek uiteindelijk ook bij de stemming, alle achttien aanwezige raadsleden gingen akkoord met het bedrag.

SP
Ook SP-fractieleider Ruud Merks onderschreef dat Schijndel een wielerdorp is. „Maar het zou nóg meer een wielerdorp kunnen worden als de ronde Lus van Schijndel terugkeert”, gaf hij een hint richting de wielerclub. Voor de wielerclub gaat na tien jaar de ‘uitbreidingswens’, zoals Van Heertum het noemde, eindelijk in vervulling. Ook de schaatslub Thialf en petanquevereniging Wij Liggen zijn gebaat bij de uitbreiding.

Gilde
Op de publieke tribune zaten tevens leden van gilde Sint Catharina en Barbara in vol ornaat. Ook zij zagen de raad unaniem akkoord gaan met de verhuizing van molen De Pegstukken naar de oude accommodatie van handbalclub Zephyr op sportpark Zuideinderpark. Kosten: 64.500 euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement