Volledig scherm
Van Cranenbroek in Schijndel wil twee keer zo groot 'groeien'. © Robert van Lith/BD

Van Cranenbroek staat 'perplex' na negatief besluit Schijndel

SCHIJNDEL - Directeur Mark van Cranenbroek voelt zich volledig overrompeld door het verbod van het gemeentebestuur van Schijndel om de grote winkel op industrieterrein Duin fors uit te breiden.

Van Cranenbroek denkt nog steeds dat het een misverstand is, het besluit van het Schijndelse college van B en W om een streep te zetten door de uitbreidingsplannen van de megawinkel van Van Cranendonk in Schijndel. ,,Ik sta echt perplex”, reageert de directeur van Van Cranenbroek op de onheilstijding van eind vorige week. ,,We zijn zwaar teleurgesteld in de gemeente Schijndel over het feit dat ze onze intentieovereenkomst hebben verbroken.”

Schijndel maakte bekend dat het niet akkoord gaat met de uitbreiding voor de tuingigant van 3.790 naar liefst 10.000 vierkante meter. Gesprekken over deze uitbreidingswens lopen al sinds 2013, maar winkeliers die zijn verenigd in Citymanagement Schijndel hebben zich hiertegen met succes verzet. De winkeliers vrezen klandizie te verliezen als de enorme winkel op de Duinweg er zou komen.

Volledig scherm
Citymanagement Schijndel vindt dat Van Cranenbroek te veel branchevreemde artikelen verkoopt. © Robert van Lith/BD
Volledig scherm
De uitbreiding van Van Cranenbroek wordt gezocht in het huidige magazijn, rechts van de winkel. © Robert van Lith/BD

Meierijstad