Volledig scherm
De sneeuwuil en de oehoe. © Jeanne Bosmams

Veel belangstelling voor najaarsmarkt Schijndelse schaapskooi

SCHIJNDEL – Voor de vele bezoekers die zondag de najaarsmarkt van de Schaapskooi in Schijndel bezochten, waren er diverse kramen met allerlei snuisterijen. Het meest opvallende was een grote, imposante uil.

Een 5 jaar oude oehoe die broederlijk naast een sneeuwuil uit het Poolgebied zat. ,,De oehoe is de grootste uil van Europa”, aldus eigenaar Arno Hurks uit Mariahout. Het dier leek met zijn boosaardige ogen dwars door alles heen te kijken. Hurks had negen uilen bij zich die hij allemaal van jongs af aan in huis heeft. Door er veel mee om te gaan heeft hij ze tam gemaakt. ,,Maar echt contact krijg je er niet mee”, is zijn ervaring.

Daarnaast waren er op de markt allerlei producten van honing, herfststukjes en veel snuisterijen. Voor kleine keukenprinsessen was er een minikeuken en kinderen waren in de gelegenheid om ook eens een tattoo te laten zetten. Een plaatje van bloemen of vlinders vol glitters.

Bij de sapmobiel gingen appels in een grote lade, waarna ze in de mobiel tot sap werden geperst. ,,Dat blijft twee jaar goed”, vertelde Henri Vermeulen van de schaapskooi.

Volledig scherm
Mensen kunnen verschillende snuisterijen kopen. © Jeanne Bosmans

Meierijstad