Volledig scherm
De workshop tekenen. © Jeanne Bosmans

Veel variatie tijdens Kunst – en Cultuurweekend in Schijndel

SCHIJNDEL – Het Kunst- en Cultuurweekend dat vrijdag, zaterdag en zondag in het centrum van Schijndel werd gehouden, kenmerkte zich door een breed scala van onder meer muziek, dans en exposities.

Het speciale weekend ging vrijdagavond van start in het Spectrum. Zaterdag waren er op verschillende locaties optredens van koren, ensembles, Muziekschool Brabant en Drumschool Max. In de Hoofdstraat zong het lokale duo ZUS over 'een lekker ding en zijn allereerste zoen'. Bij café De Hopbel bracht de Schijndelse formatie Four Bluezz nummers met een link naar jazz-achtige muziek. ,,Dat komt omdat we er een trompet bij hebben”, verklaarde bassist Mark van Lieshout.

In een pand aan de Markt gaf docente tekenen Janne Keurlings uit Den Bosch een workshop aan kinderen. Een kleine witte pony poseerde geduldig voor de deelnemers. ,,Het leukste is dat ze hun creativiteit kwijt kunnen”, aldus de docente.

Zondag waren er diverse exposities, kon het museum Jan Heesters gratis worden bezocht en was er in het Spectrum een kindervoorstelling: Meneer Borg zoekt een woord.

Volledig scherm
Duo ZUS. © Jeanne Bosmans

Meierijstad