Volledig scherm
Zo'n 180 Sara's en Abrahams kwamen af op het feest. © Jeanne Bosmans

Veel vijftigers op Schijndels Sara en Abrahamfeest

SCHIJNDEL - Het Sara en Abrahamfeest, dat zaterdagavond in café De Nachtegaal in Schijndel werd gehouden, bracht veel herinneringen terug bij de vijftigers.

De dames Mariëtta, Marie-Louise en Willie zijn er vooral voor de gezelligheid. ,,Leuk”, aldus Willie, ,,sommigen herken je niet en dan hoor je een naam en dan is het, o ja. Gezellig.” Angelina Mesa Menor is speciaal vanuit Tenerife overgekomen. ,,Ik ben hier al 26 jaar weg, maar het is leuk om al die gezichten weer te zien. Ik herken ook veel mensen.”

Volgens medeorganisator Dorien van Engeland waren er zo'n 180 Sara's en Abrahams. ,,Dat is veel meer dan andere jaren. Via de media hebben we alle middelen gebruikt, zodat we bijna iedereen gevonden hebben.” Er werd gebruik gemaakt van coördinators die de vijftigers per klas benaderde, zodat het altijd bekenden waren. In de zaal zijn overal foto's van 'toen' te bewonderen. Van Engeland is trots op de gedenkhoek die speciaal gemaakt is voor klasgenoten die overleden zijn. ,,Dat zijn er best veel en we vonden het passend om die mensen er ook bij te betrekken.”

Meierijstad