Volledig scherm
De verbouwing van 't Spectrum in Schijndel is begonnen voor de komst van een cultuurpodium. © Robèrt van Lith/BD

Verbouwing voor cultuurpodium in Schijndel is gestart

SCHIJNDEL - Het gaat er nu echt van komen, de verbouwing van het cultuurpodium in 't Spectrum in Schijndel is gestart. 

Slopersbedrijf Kapteijns is  bezig in de ruimte waar tot voor kort de Schijndelse bibliotheek gevestigd was, daarna begint bouwbedrijf Van Stiphout uit Sint-Oedenrode met de opbouw van het theater(tje). ,,Voor de bouwvak moeten we klaar zijn, daarna begint de inrichting door 't Spectrum en de gemeente Meierijstad", zegt projectleider Wilco Vogels van Van Stiphout. 

,,Dat is een krappe planning, maar het gaat ons wel lukken", zegt hij. Kapteijns heeft onder meer de binnenwanden en plafonds verwijderd en haalt een stuk van de verdiepingsvloer af voor de komst van een tribune. Van Stiphout begint binnenkort met de aanleg van een staalconstructie en nieuwe verdiepingsvloer. ,,Wij gaan ook aan de slag met de tribune, kleedkamers en de theatertechniek." 

Bibliotheek is verhuisd 

Het college van Meierijstad verwacht het nieuwe cultuurpodium in 't Spectrum vóór de start van het nieuwe theaterseizoen in september te kunnen openen. De bibliotheek is verhuisd naar een oude winkelpand aan Hoofdstraat 90. Binnen enkele jaren verhuist de bieb naar het oude raadhuis op de Markt, zo is althans het voorstel van het college aan de gemeenteraad. De raad beslist hier op donderdag 29 maart over. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement