Volledig scherm
Een verbrokkelde kei op de Structuurweg in Schijndel. © Politie Schijndel

Verdachten kei-ongeluk in Schijndel bekennen: Wij legden 40 kilo zware steen op de weg

DEN BOSCH - De Schijndelaar (19) en twee plaatsgenoten (17) die ruim vijf weken geleden zijn opgepakt voor betrokkenheid bij het kei-ongeluk vorig jaar op de Schijndelse Structuurweg hebben toegegeven een ruim 40 kilo zware steen op de weg te hebben gelegd. ,,Ze wijzen naar elkaar over hoe groot hun aandeel precies is'', aldus Irene Klein, advocaat van de 19-jarige Schijndelaar.

De Schijndelse Tynni Habraken (33) raakte zwaargewond toen zij met haar auto op de basaltkei botste. Ze was destijds zwanger. DNA-sporen op de steen speelden een rol bij de aanhoudingen.

Volgens Klein was het drietal naar een feestje geweest en parkeerde de oudste Schijndelaar onderweg naar huis zijn auto 's nachts in de buurt van de Structuurweg. 

,,Ze gingen belletje trekken en hingen wat rond in een wijk. Uiteindelijk legden ze de kei op de weg. Het is niet duidelijk waarom. Kattenkwaad liep zwaar uit de hand."

Enkelband 

Volgens Klein zeggen de Schijndelaren de botsing niet te hebben gezien ('Ze gingen voor die tijd weg'). Ze gaat niet in op de vraag waarom de verdachten zich na het ongeluk niet hebben gemeld bij de politie.

De rechtbank liet de drie donderdag met een elektronische enkelband naar huis gaan in afwachting van een rechtszaak. Volgens Klein is de 19-jarige Schijndelaar weer welkom op de school waar hij over zes weken eindexamen doet.

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad