Volledig scherm
Schijndel, Tynni Habraken en Stephan Visser voor de kerstbijlage van BD. © copyright Marc Bolsius

Verdachten van keienongeluk in Schijndel komen vrij, maar wel met enkelband om

SCHIJNDEL - De drie jongens die verdacht worden van betrokkenheid bij het ernstige keienongeluk in Schijndel komen vandaag of morgen op vrije voeten. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank in Breda weten. Bij het ongeluk raakte Tynni Habraken zwaargewond. Ze was op dat moment tien weken zwanger.

De jonge verdachten verschenen woensdag voor de raadkamer. De rechter heeft besloten om hen in afwachting van het proces vrij te laten. Wel moeten ze alle drie een enkelband om.

Voor het Openbaar Ministerie blijven de jongens verdacht van poging doodslag dan wel poging moord.

DNA-sporen

De 33-jarige Schijndelse Tynni Habraken botste in juni vorig jaar met haar auto tegen keien die op de weg waren gelegd. DNA-sporen op de keien speelden een rol bij de aanhoudingen.

De zaak dient niet in Den Bosch maar in Breda omdat er een 'connectie' is tussen 'één van de betrokkenen' en een medewerker van de rechtbank in Den Bosch.

Arrestaties

Na zeven maanden onderzoek hield de politie een 17-jarige Schijndelaar aan als verdachte. Een dag later werden nog eens twee verdachten opgepakt; een 19- en 17-jarige Schijndelaar.

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad