De Spaanse band La Selva Sur op het Elde College in Schijndel.
Volledig scherm
De Spaanse band La Selva Sur op het Elde College in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

VIDEO: Spaanse band geeft les in Schijndel

SCHIJNDEL - Hoe gaaf is dát? Les krijgen van de Spaanse feestband La Selva Sur. Leerlingen van het Elde College in Schijndel kregen woensdag 31 mei een workshop van deze band uit Sevilla tijdens de Elde Anders Workshopdagen, vooruitlopend op het 1 AnderFestival. 

Het Elde College maakte afgelopen winter al kennis met deze band tijdens een schoolreis van vwo 6-leerlingen naar Sevilla. ,,We kregen toen op het dakterras van ons hotel een workshop van deze band", vertelt Nienke Eijkemans (18) uit Den Dungen, die haar examens pas heeft afgerond. Deze dag helpt zij mee tijdens de Elde Anders Workshopdagen, die hand in hand gaan met het multiculturele festival 1 AnderFestival in het Kloosterpark, naast het Elde College gelegen.
Ook Nadie Bosmans (18) uit Schijndel was in Sevilla en helpt vandaag bij de workshops. ,,Die mannen maken echte feestmuziek, ze wisten hoe ze ons mee konden krijgen." 

La Selva Sur is niet zo maar een band. De contacten met de band werden gelegd door het Schijndelse festival, die La Selva Sur boekte voor de editie van dit jaar. ,,Toen wij zeiden dat La Selva Sur een workshop in ons hotel kwam geven, stonden de medewerkers van het hotel helemaal versteld", vertelt Johan van Geffen, docent maatschappijleer. ,,La Selva Sur is namelijk dé band van Sevilla."

Tekst gaat verder onder de foto.

Leerlingen van het Elde College in de DJ Bus uit Den Bosch. Zij kregen hier les van dj's.
Volledig scherm
Leerlingen van het Elde College in de DJ Bus uit Den Bosch. Zij kregen hier les van dj's. © Robèrt van Lith/BD

Wereldburgers

‘Wereldburgers, thuis in de wereld’,  is dit jaar het thema van de Elde Anders workshopdagen. Twee dagen lang zijn leerlingen bezig met lessen over andere culturen. De Elde Anders workshopdagen zijn ontstaan vanwege het Schijndelse muziekfestival 1AnderFestival, dat komend weekeinde plaatsheeft in het Kloosterpark. 

Op zondag 4 juni presenteren de leerlingen van het Elde College wat zij geleerd hebben tijdens de workshopdagen. Ook leerlingen van basisscholen in Schijndel zijn dit jaar bezig met activiteiten rond het 1 AnderFestival. ,,Het is heel bijzonder hoe het 1 AnderFestival is verweven met de scholen in Schijndel", zegt Anja Dütting, cultuurcoördinator van het Elde College. De tenten van het 1 Ander Festival staan ook naast het Elde College. Dütting: ,,Het galafeest van het Elde is ook op het festivalterrein, zo weten we alles met elkaar te combineren."

La Selva Sur speelt ook op Jazz in Duketown in Den Bosch, vrijdagavond half twaalf op de Parade.