Volledig scherm
De Schijndelse zusjes Jente (l) en Niene aan het werk in de Fiepbus. © J Bosmans

Volop complimenten voor nieuwe locatie Schijndelse bieb


SCHIJNDEL - De nieuwe locatie van de Schijndelse bibliotheek die vrijdag officieel geopend werd, kreeg al veel complimenten. ,,De reacties zijn positief en leuk, de mensen zijn er blij mee. En wij zijn blij dat we hier zitten, midden in het centrum", aldus Angeline Schellekens, medewerkster van de bieb.

In het nieuwe onderkomen staan minder boeken dan in de oude locatie in het Spectrum. Schellekens: ,,Omdat we de laatste jaren niet wisten wat er met de bieb zou gebeuren, hebben we de collectie nooit opgeschoond. Misschien is het aantal boeken iets gekrompen, maar de collectie van NOBB (Noord Oost Brabantse Bibliotheek) waar we met Meierijstad onder vallen, is groter."

Wel is het wennen voor de bezoekers, omdat de borden met de diverse onderwerpen van de boeken ontbreken. Volgens medewerkster Natasja de Groot biedt dat juist de mogelijkheid om met mensen in gesprek te gaan. ,,Wat is er leuker dan met elkaar op zoek te gaan naar de boeken. We hebben een mooie ruimte met een mooie collectie." 

Speciaal voor het openingsweekend stond zaterdag de grote vrolijke Fiepbus bij de bieb, Hoofdstraat 90. Een dubbeldekker met tekeningen van Fiep Westendorp. Op de benedenverdieping een doolhof voor kinderen; op de bovenverdieping tafeltjes met bankjes om te kleuren, te tekenen en spelletjes te doen. De zusjes Jente (7) en Niene (4) gingen meteen aan de slag met kleurplaten. De oudste liet met een stralend snoetje weten het leuk te vinden in de bus. Moeder Renske: ,,Ik las in de krant dat de bus zou komen, dus even een kijkje nemen."

Volledig scherm
De ingang van het doolhof in de Fiepbus in Schijndel. © J Bosmans
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement