Volledig scherm
© Flickr/mystic_mabel

Vrouw van 89 raakt rijbewijs kwijt na aanrijding in Schijndel

SCHIJNDEL - De 89-jarige vrouw uit Schijndel die donderdag een 1-jarig kind aanreed en daarna door reed, is voorlopig haar rijbewijs kwijt.

Ook gaat het Centraal Bureau voor de afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) waarschijnlijk onderzoeken of de bejaarde vrouw nog goed in staat is om auto te rijden. De politie vermoedt dat de Schijndelse niet meer voldoet aan de eisen om auto te kunnen rijden. Het CBR kan na het verzoek van de politie besluiten dat de vrouw een cursus moet volgen of dat zij zich moet laten onderzoeken.

Gehoord
De vrouw is inmiddels gehoord. De politiewoordvoerder wil geen mededelingen doen over de inhoud van deze gesprekken. Dus ook niet of de vrouw wel of niet iets heeft gemerkt van de aanrijding in de Diepenbrockstraat.

Geschrokken
De Schijndelse vrouw wordt vervolgd voor doorrijden na een ongeval, zo meldt de politiewoordvoerder. "De vrouw is heftig geschrokken van alles." Volgens de politie was de vrouw niet eerder betrokken bij verkeersongelukken. Met het 1-jarige meisje uit Schijndel gaat het naar omstandigheden redelijk.

Meierijstad