Volledig scherm
Wethouder Coby van der Pas van Meierijstad op het Avantiterrein in Schijndel. © J Bosmans

Walking Football van start in Schijndel

SCHIJNDEL - Met een welgemikte trap in het doel door wethouder Coby van der Pas, wethouder van Meierijstad, ging donderdagmorgen Walking Football met 15 deelnemers officieel van start. Een bewegingssport bij voetbalvereniging Avanti met een beetje voetbal voor zowel mannen als vrouwen vanaf 60 jaar. Initiatiefnemer voor het sportieve gebeuren is Wim Vermeulen en het project wordt ondersteund door KNVB OldStars en het Nationaal Ouderenfonds.

,,Nieuw in Schijndel en nieuw in Meierijstad. En niet alleen om te bewegen, maar ook om elkaar te ontmoeten", aldus de wethouder die het een geweldig initiatief noemde. ,,Super gedaan." De Schijndelse Christel de Laat, die de wethouder ondersteunde, vroeg zich af hoe er meer vrouwen bij de uitsluitend mannelijke deelnemers betrokken kunnen worden. ,,Het testosteron spettert hier rond." Volgens De Laat is het Walking Football multifunctioneel. ,,Het is fijn om in beweging te blijven en leuk voor de sociale contacten op die leeftijd."

Deelnemer Johan van der Pot (80) sloot zich aan met het doel wat fitter te worden. ,,En het lijkt me heel erg leuk." Volgens Wim Vermeulen is de oudste sportieveling 84 jaar en de jongste 60. ,,Er kunnen er nog een heleboel bij", zo is hij van mening. ,,In mei hebben we een open ochtend, dan kan iedereen meedoen. Het geeft mensen de kans om buiten bezig te zijn en om niet in een isolement te raken." Samen met Mink Versluis volgde Vermeulen een cursus coaching, speciaal voor Walking Football.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement