Volledig scherm
De atleten in de rij voor de start. © Jeanne Bosmans

Warmte valt mee tijdens Schijndels loopevenement 'Loop Naar de Pomp'

SCHIJNDEL - Het hardloopevenement 'Loop naar de Pomp' dat zaterdag in Schijndel werd gehouden, trok zo'n 76 deelnemers, recreanten en atleten. Ook zestien kinderen waren van de partij. De start en finish was bij Grand-café De Hopbel aan de Kloosterstraat.

Bij de wedstrijd, georganiseerd door 'Stichting Loopsport Meierijstad' was een extra drank post geregeld. Dat was volgens Peter Mijsberg van de organisatie wel genoeg. ,,We hebben twee drankposten op de 5 kilometer. En het is nu niet zó warm. Er rijden mensen mee, meer kunnen we niet doen. Het is de eigen verantwoording. Er zijn minder recreanten, maar de atleten komen toch wel, die kunnen er wel tegen.” Jelle Smit (8) en Nick van Delft (8) vinden het niet te warm. En extra drinken hebben ze ook niet. Jelle: ,,Ik heb net nog gedronken.” Voor de atleten en de recranten is de afstand 5 of 10 kilometer.

De 57-jarige Gonny van Zutven is klaar voor de 10 kilometer. ,,Het mooie van lopen is dat je buiten bent. En je kunt het doen wanneer je tijd hebt.” Bang om flauw te vallen is ze niet. ,,Je moet het gewoon wat rustig houden, geen gekke dingen doen. Luisteren naar je lichaam.”

Volledig scherm
Nick (l) en Jelle © Jeanne Bosmans

Meierijstad