Volledig scherm
Het oude schoolgebouw aan de Papaverstraat in Schijndel dient tijdelijk als wijkgebouw. © Robèrt van Lith/BD

Wijkcentra in Schijndel verkeren in impasse

SCHIJNDEL - De plannen voor een nieuw wijkcentrum in de Schijndelse wijk Boschweg, verkeren in een impasse. Het bestuur van De Kajuit wil niet verhuizen naar het nieuwe wijkcentrum

De oproep is helder: kom komende donderdag met zo veel mogelijk mensen naar de raadscommissie in Schijndel. Afzender: stichting Bloemenwijk in de Schijndelse wijk Boschweg.
De stichting voelt zich op z’n zachtst gezegd zwaar teleurgesteld. Op het laatste moment ziet de stichting het plan om een wijkcentrum te realiseren op de Papaverstraat, als sneeuw voor de zon verdwijnen. „Maar we blijven knokken tot het laatst”, zegt voorzitter John Heesakkers van stichting Bloemenwijk. „Dus hopen we donderdag de politiek nog op andere gedachten te brengen.”

Drie wijkcentra
De wijk Boschweg telt nu drie wijkcentra: het oude schoolgebouw van Vossenberg aan de Papaverstraat, De Kajuit aan de Houtstraat en Het Gasthuis aan Lidwinahof. Een van de drie moet wijken. Het voorstel van het college is nu om de activiteiten van 'Vossenberg' te verplaatsen naar De Kajuit.


Een reportage over de wijkcentra in Boschweg volgt in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van dinsdag 5 juli.

Volledig scherm
Wijkcentrum De Kajuit in Schijndel wil niet verkassen. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Voorzitter John Heesakkers van stichting Bloemenwijk © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Wijkcentrum Het Gasthuis in Lidwina werkt al samen met 'Vossenberg'. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad