Volledig scherm
Op Bureau Brabant vertelde deze winkelhulp haar verhaal over de overval op groentezaak Kanters in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Winkelhulp Schijndel had paniekaanvallen na overval

SCHIJNDEL - Nachtmerries en paniekaanvallen. Dat hield een winkelmeisje over aan een gewapende overval op groentewinkel Ton Kanters in Schijndel.

Zo vertelde zij maandagavond 12 maart in een uitzending van Bureau Brabant op Omroep Brabant. De overval op groente- en tuinwinkel Ton Kanters Gezond Genieten aan de Hoofdstraat in Schijndel had plaats op dinsdag 5 december, pakjesavond dus. 

 De overvaller kwam die bewuste dag rond 18.05 uur de winkel binnen en bedreigde drie medewerkers met een vuurwapen. Hij eiste geld. Een van de personeelsleden moest de kassa openen en gaf de overvaller het geld. Hij ging er vervolgens vandoor in de richting van het centrum. Het bewuste winkelmeisje kwam maandag aan het woord in Bureau Brabant. ,,Ik stond net schoon te maken en zag iemand aanlopen. En ik wist meteen dat het niet goed was. 'Ik wil geld!', schreeuwde hij. De man hield een pistool op ons gericht. Ik was in shock, je doet wat je wordt opgedragen. Ik dacht echt dat mijn laatste seconden waren aangebroken."

De winkelhulp ging na de gewapende overval een week niet meer werken. ,,Ik sliep slecht en had paniekaanvallen."

Bureau Brabant toonde maandagavond ook een compositietekening van de man die 5 december vorig jaar de fruitwinkel van Ton Kanters had overvallen. Het zou gaan om een man in de leeftijd van 45 tot 50 jaar.

De overvaller zou circa 1.75 meter lang zijn. Hij heeft blauwgroene ogen, donkerbruin haar en een baard. Hij droeg tijdens de overval een gebreide muts en donkere kleding. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij langs de ingang van de Jumbo aan het Sint Jorisplein loopt.

Volledig scherm
De overvaller is te zien op bewakingsbeelden van de supermarkt in Schijndel. © Politie
  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad