Volledig scherm
Winy Maas ontwierp eerder een grote trap tegen het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Een kleine variant zou hij in Schijndel willen maken voor het oude gemeentehuis. © Jan de Groen

Winy Maas: trap naar dak oude raadhuis Schijndel

SCHIJNDEL - Over Schijndel en omgeving kijken vanaf het dak van het oude gemeentehuis. Zo luidt het advies van architect Winy Maas aan het bestuur van Meierijstad. 

Het idee en ontwerp van Winy Maas had een magische aantrekkingskracht: De Trap in Rotterdam, leidend over 140 treden naar het dak van het Groot Handelsgebouw op het Stationsplein. Vanaf dat dak hadden bijna 400.000 mensen een fenomenaal uitzicht over Rotterdam en omgeving. Het lijkt Winy Maas geweldig om een kleinere variant voor zijn geboortedorp Schijndel te maken. ,,Het oude gemeentehuis op de Markt van Schijndel leent zich daar uitstekend voor", zegt Maas in een interview met het Brabants Dagblad, vijf jaar na opening van de door hem ontworpen Glazen Boerderij. De Trap in Rotterdam was in 2016 maar een goede maand open, Schijndel zou wat Maas betreft een permanente trap moeten krijgen op de Markt. ,,Een roltrap lijkt me helemaal mooi." 

Volledig scherm
Winy Maas ziet de trappen naar het bordes graag weer terugkeren in Schijndel. Tevens zou hij een grote trap naar het dak van het oude gemeentehuis willen realiseren. © Robèrt van Lith/BD

Het college van Meierijstad staat niet meteen afkerig tegenover de plannen van Maas, zo meldt een woordvoerster. ,,Verkenning en onderzoek zouden moeten uitwijzen of een groot dakterras bijdraagt aan de doelstellingen die de gemeente heeft met het oude gemeentehuis. En of het in praktische zin mogelijk is." 

In het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 6 januari 2018 een uitgebreid interview met Winy Maas over de Glazen Boerderij in Schijndel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement