Volledig scherm
Frank Claassen en Nienke Pijnenburg zijn met de laatste klusjes bezig voor de opening van hun Woonboerderij Schijndel. © Roy Lazet

Woonboerderij Schijndel vangt ‘kinderen met pech’ op

SCHIJNDEL - Onder het toeziend oog van een flink aantal geïnteresseerden is dit weekeinde Woonboerderij Schijndel geopend. ,,We zijn eigenlijk twee jaar geleden al begonnen, maar nu zijn de overeenkomsten met de zorginstellingen rond”, vertelt eigenaar Frank Claassen van de woonboerderij trots.

Hij huisvest nu vijf kinderen die net ‘pech’ hebben gehad. „Door verschillende oorzaken kunnen ze voor kortere of langere tijd niet thuis wonen. Zolang dat geldt, zijn ze bij ons welkom.” Toen Claassen en Nienke Pijnenburg vijf jaar geleden de boerderij kochten, speelden ze al met de gedachte om iets met zorg te doen.

Toeval
De vorm waarin Woonboerderij Schijndel gegoten is, ontstond toevallig. Een vriendinnetje van een van de kinderen uit het gezin Claassen woonde met haar drie zusjes in een voorziening die zou ophouden te bestaan. „Er was geen bevredigend alternatief. Daar zijn wij op ingesprongen. In mei vorig jaar zijn ze hier komen wonen. De oudste twee zijn al uitgevlogen, op weg naar volwassenheid. Drie andere kinderen kwamen erbij.”

Een uitgebreid artikel over Woonboerderij Schijndel staat maandag 10 oktober in het Brabants Dagblad, editie de Meierij, en in de digitale krant.

Meierijstad