Volledig scherm
Mark Wonders (rechts) en Leo Overmars vormen het nieuwe directieduo bij de fusiecorporatie Woonmeij. © Robèrt van Lith/BD

Woonmeij zit al aan tekentafel voor wijkcentrum Schijndel

SCHIJNDEL - Woonmeij nam architect Steven Woudstra in de arm voor het schetsontwerp van het wijkgebouw voor de Bloemenwijk in Schijndel. 

Steven Woudstra zit al achter zijn tekentafel om schetsontwerpen te maken voor een nieuw wijkgebouw in de Schijndelse Bloemenwijk.  De architect uit Schijndel doet dit in opdracht van Woonmeij, de woningcorporatie die dit jaar ontstond na fusie van Huis & Erf uit Schijndel en Wovesto uit Sint-Oedenrode. ,,Met zijn schetsontwerp kunnen we verder in gesprek met het gemeentebestuur van Meierijstad", zegt Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij. 

Wonders heeft goede hoop dat Meierijstad met Woonmeij in zee gaat voor de realisatie van een wijkgebouw in Boschweg. Woonmeij wil de ontmoetingsruimte ontwikkelen op de locatie aan de Papaverstraat, waar voorheen basisschool De Vossenberg stond. En dan in combinatie met sociale woningbouw op dezelfde locatie én op de plek aan de Houtstraat waar nu nog dorpshuis De Kajuit staat. 

De planning is dat het college op 17 april een besluit neemt over de twee overgebleven scenario's voor het wijkgebouw. De gemeenteraad heeft volgens die planning op 31 mei het laatste woord. 

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad