Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Zwarte Pieten opgesloten in het Glazen Pietenhuis in Schijndel

SCHIJNDEL - De pieten Tjapo, Tjipo, Fluitpiet en Trubbel werden vrijdag voor het derde achtereenvolgende jaar door burgemeester Jetty Eugster 'opgesloten' in het Glazen Pietenhuis op de Markt in Schijndel.

Maar voordat het zo ver was, werden de pieten bij het Kloosterpark opgewacht door een grote groep kinderen, allemaal voorzien van een lampion. ,,Leuk”, vond de 8-jarige Lorenzo. Ook Milan (7) was van de partij. Op de vraag of ze de lampionnen zelf gekocht hadden, antwoordde Milan: ,,Nee, hem moeder”, wijzend naar Lorenzo. Nadat de pieten na de nodige verwarring arriveerden, vertrok de optocht naar de Markt.

Voor het Glazen Pietenhuis maakten Tjipo, Tjapo, Fluitpiet en Trubbel er een vrolijke boel van en zongen ze, samen met alle kinderen, hún lied: ,,Stampen met de voetos, o la la, eten in de buikos, o la la."

Verliefd
Ook werd er nog een nog een geheim onthuld; de burgemeester blijkt stiekem verliefd te zijn op Fluitpiet. Voor de overige pieten het sein voor algemene joligheid. Uiteindelijk verdwenen ze in het Glazen Pietenhuis, 'vakkundig opgesloten' door Eugster.

De pieten verblijven er tot zondag om geld in te zamelen voor goede doelen: kinderen laten genieten van hun grote helden en om geld in te zamelen voor het Jeugdvakantiewerk.

Volledig scherm
© Jeanne Bosmans
Volledig scherm
© Jeanne Bosmans

Meierijstad