Volledig scherm
Zoon Qing vond het aanvankelijk maar niets. © NPO

1,2 miljoen kijkers verkneukelen zich om 200 jaar oud Italiaans ‘krot’ Ik Vertrek-gezin

De tweehonderdste aflevering van het NPO-1 programma Ik Vertrek heeft het een na grootste aantal kijkers getrokken op de zaterdagavond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Zo'n 1,2 miljoen Nederlanders zapten naar het programma, waarin gezinnen naar een ander land trekken om daar hun geluk te beproeven. 

In de aflevering was het aan de Familie Freeling om in Italië een eeuwenoude boerderij op te knappen en een succesvolle camping te beginnen. ,,Ik vind dit stom, dit huis. Het is een beetje oud’’, concludeerde zoon Qing (5) toen hij het bouwval voor het eerst zag. Door een zogenoemd cashflow-probleem besloten Myron en Dora, die ook zoon Ramses (1) hebben, uiteindelijk een ‘afgeslankte’ camping met een aantal safaritenten te beginnen.

Volledig scherm
Dora in een van de tenten. © NPO

Vandaag de dag bouwt het gezin, dat op Twitter het gesprek van de avond werd, nog altijd aan hun Italiaanse droom. ,,Wat we over 5 jaar gaan doen zien we dan wel, voorlopig is er nog genoeg werk aan de winkel en hebben we het naar ons zin! Inmiddels weten we dat het leven op het platteland en dichtbij de natuur ons goed bevalt. Het avontuur lonkt altijd’’, aldus Dora op de website van Ik Vertrek

Het NOS journaal van 20.00 uur eindigde gisteren op plek één met 1,7 miljoen kijkers. Ook andere NPO-1 programma's eindigden hoog in de top 10. Kassa kwam uit op plek vier met meer dan 1,1 miljoen kijkers en EenVandaag stond op de zesde plek met bijna 900.000 kijkers. Schaatsprogramma De IJzersterkste wist iets meer dan 850.000 mensen te boeien. Studio Sport en het NOS journaal van 18.00 uur eindigden op plek drie en vijf.

SBS6 wist ook de kijkers te vinden met precies 800.000 kijkers voor Hart van Nederland, en iets meer dan 700.000 voor Dancing on Ice. RTL 4 sloot de top 10 af met het Half Acht Nieuws.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”