Volledig scherm
Jim Bakkum in Onze Jongens © Screenshot Youtube Entertainment One

Amerikaanse vrouwen gaan los op 'hot guy' Jim Bakkum

De beelden van de Nederlandse speelfilm Onze Jongens hebben ook de Verenigde Staten bereikt en het ontblote bovenlichaam van Jim Bakkum is met gejuich ontvangen. Het Amerikaanse nieuwsplatform Elite Daily dat zich richt op twintigers wijdt een verhaal aan de voormalig Idols-finalist. Daarin noemt de redactrice van dienst hem een 'hot guy' en ze eindigt zelfs met een huwelijksaanzoek.

Elite Daily schrijft over Onze Jongens dat er een nieuwe versie van Magic Mike is uitgekomen en dat die misschien wel 'hotter' is dan het origineel. ,,Als je van Channing Tatum hebt genoten, is dit een film die je zeker leuk gaat vinden. Er is echter één probleem: de film is in het Nederlands."

De redactrice van de website met ruim 3,5 miljoen volgers op Facebook is de Nederlandse taal niet machtig, maar heeft een eigen interpretatie gemaakt van de trailer. In de tekstjes bij de screenshots noemt ze hoofdrolspeler Jim Bakkum consequent 'hot guy'. ,,Laten we hopen dat deze film ook naar Amerika komt." Aan het einde van haar verhaal schrijft ze: ,,Trouw met me."

Vakantie

Quote

De mensen van marketing zeggen: 'We kunnen wel een promotie­tour­tje doen in Los Angeles hoor'

Jim Bakkum

Op de Facebookpagina van de site wordt ook enthousiast gereageerd op de afgetrainde torso van de Nederlandse hunk. ,,Ik ga op vakantie naar Nederland", schrijft een lezeres. ,,Dit is een droom die uitkomt", vult een andere aan. Ook de taalbarrière is volgens velen geen enkel probleem. ,,Het maakt mij helemaal niet uit wat ze zeggen."

Voor Jim Bakkum komt alle aandacht wat onverwachts: ,,Niemand zag dit aankomen, maar het is leuk als iets wat je doet viral gaat." Ook CosmopolitanNew York Magazine en enkele Europese sites pikten de trailer op.  ,,Ik vind het superleuk en retweet ook maar gewoon alles wat er geschreven wordt."

Of Jim zijn ster nu ook rijzende is in het buitenland, is de 29-jarige hunk duidelijk. ,,Ik denk niet dat we een serieuze kans maken om met deze film naar het buitenland te gaan. Alle aandacht is nu leuk. Ik dacht dat er al meer van dit soort films sinds Magic Mike waren gemaakt. Maar blijkbaar zijn strippende mannen nog steeds shocking."

Toch fantaseren de acteurs en de crew ook wel over een buitenlands avontuur. ,,We hebben met zijn allen een groepsapp. Daarin zeggen de mensen van marketing: 'We kunnen wel een promotietourtje doen in Los Angeles hoor'."

Onze Jongens is sinds vandaag in de Nederlandse bioscopen te zien. AD-recensent Maricke Nieuwdorp gaf de film drie sterren.