Volledig scherm
André Hazes staat komend jaar op Paaspop in Schijndel. © ANP Kippa

André Hazes, Anouk, Krezip en Kensington naar Paaspop

SCHIJNDEL - Paaspop krijgt een hernieuwde kennismaking met Anouk, Krezip en Kensington. Zij behoren tot de eerste veertig namen die de organisatie van het Schijndelse muziekfestival dinsdag bekendmaakte.

Anouk, Krezip als Kensington stonden al meerdere keren op Paaspop. Kensington in 2018 voor het laatst, Anouk in 2017. Voor Krezip is het zelfs ruim tien jaar terug. ,,Zij behoren alledrie tot de Champions League van de Nederlandse popmuziek, dus dan is het niet gek dat ze opnieuw naar Paaspop komen”, stelt woordvoerder Ron van Hal.

De Tilburgse zangeres Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert en de ander bandleden van Krezip maakten eerder dit jaar hun rentree op Pinkpop in Limburg. Dat gebeurde na een pauze van zo’n tien jaar. Andere namen op Paaspop zijn onder anderen: André Hazes, Direct, Snelle, Netsky, Paul Kalkbrenner en Sean Paul.

Parkway Drive ‘sensationeel’ 

De komende maanden worden er nog meer acts bekendgemaakt. Paaspop vormt traditiegetrouw de start van het nieuwe festivalseizoen. Paaspop is komend jaar van vrijdag 10 tot en met zondag 12 april op festivalterrein De Molenweide in Schijndel. De organisatie is ook blij met de komst van de metalbands Parkway Drive, Lamb of God, Hatebreed, Igorrr en Our Hollow Our Home. ,,De Australische band Parkway Drive is live sensationeel”, voorspelt Van Hal. ,,Parkway Drive staat in Phoenix, na Apollo de grootste tent op het festivalterrein.”

Record aantal bezoekers 

Paaspop 2019 trok een record aantal bezoekers: zo’n 90.000. Ook komend jaar komen er weer zo’n 250 acts. Komende editie zijn er weer tributebands, zoals ABBA Fever en the Tree Gees. DJ en oud-Bosschenaar Mental Theo is komend jaar ook van de partij in Schijndel. Net zoals: Aitch, The Dead South, Dub Inc. Josylvio, The Streets, Suzan & Freek, ANBU, Ben Miller Band, Bob Wayne, Childsplay, Hanba!, Marley 75 by Rootsriders, Mensa, Mr. Weazley, Paul Sinha en Zanger Kafke met Braboloco. ,,SLOPER is ook een bijzondere band met onder anderen Cesar Zuidewijk, de drummer van Golden Earring.”

Volledig scherm
Jacqueline Govaert maakte dit jaar met Krezip haar rentree op Pinkpop. © ANP

Tijdens de LaunchParty van komende vrijdag 22 november op de Markt in Schijndel gaan de earlybirdtickets voor het festival alvast in de verkoop. Ook hier komen enkele live acts, zoals de Loco Loco Discoshow. De reguliere kaartverkoop begint een dag later.