Volledig scherm
Arnold Schwarzenegger © EPA

Arnold Schwarzenegger: ik ben fout geweest

In een interview met Men's Health blikt Arnold Schwarzenegger terug op zijn periode als gouverneur van Californië en biedt hij met terugwerkende kracht zijn excuses aan voor een aantal zaken die hij verkeerd heeft aangepakt.

Zo werd hij een aantal dagen voordat hij gouverneur werd in 2003, door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, iets wat de acteur stellig ontkende. Nu zegt hij daar het volgende over:  ,,De beschuldigingen hebben me aan het denken gezet en ik wilde hoe dan ook voorkomen dat iemand, inclusief ikzelf, ooit die fout zou maken. Daarom hebben we allemaal een cursus gevolgd over seksuele intimidatie, om zo duidelijk te maken wat wel en niet mag."

Ook heeft hij spijt van het kleineren van zijn politieke tegenstanders, die hij 'meisjesachtige mannen' noemde. ,,Dat was niet correct, dat had ik niet moeten doen. Ik voel me daar slecht over en zeg dan ook sorry. Ik noemde ze meisjes omdat ze geen risico's durfden te nemen, maar dat was kortzichtig. Uiteindelijk wil je gewoon met elkaar kunnen samenwerken."

De actieheld was 25 jaar getrouwd met Maria Shriver, die hem verliet nadat bleek dat Arnold een buitenechtelijk kind bij een andere vrouw had verwekt. Niet zomaar een vrouw, maar hun huishoudster die al jarenlang bij hen werkte.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?