Herdenkingsdienst George Floyd in Minneapolis.
Volledig scherm
Herdenkingsdienst George Floyd in Minneapolis. © REUTERS

Beroemdheden en politici bij herdenkingsdienst George Floyd

Bijna alle grote Amerikaanse tv-zenders deden vanavond (Nederlandse tijd) live verslag van de herdenkingsdienst van George Floyd, de zwarte man die vorige week door politiegeweld in Minneapolis om het leven kwam. Veel beroemdheden en politici woonden de dienst bij.

 1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

  Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

  Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.
 2. Fijngevoelig alzheimerdrama Supernova is vooral een film over ware liefde
  PREMIUM
  Filmrecensie

  Fijngevoe­lig alzheimer­dra­ma Supernova is vooral een film over ware liefde

  Terwijl het alzheimerdrama The Father begin dit jaar alle aandacht kreeg bij de Oscars - hoofdrolspeler Anthony Hopkins won er ook daadwerkelijk een - , bleef het thematisch verwante Supernova eenzaam achter in de schaduw. Dat is even jammer als verklaarbaar. Waar The Father de kijker meeneemt ín het gedesoriënteerde brein van iemand met dementie, en daarmee een zeer onconventionele vorm kiest, is Supernova een meer klassiek verteld drama. In dit drama gaat het ziek zijn van het hoofdpersonage Tusker, gespeeld door Stanley Tucci, bovendien zelden gepaard met vette uitroeptekens.