Volledig scherm
Anneke Grönloh © ANP Kippa

Besloten afscheid van Anneke Grönloh

Bevriende collega's en andere intimi nemen vandaag in Woudenberg afscheid van zangeres Anneke Grönloh. De sprekers zullen stilstaan bij haar leven en carrière. Het is een besloten bijeenkomst.

Anneke Grönloh, die in Nederland grote hits scoorde met Brandend Zand en Paradiso, overleed vorige maand in haar woonplaats in Frankrijk op 76-jarige leeftijd. Daar is ze ook begraven. 

Sprekers vanmiddag zijn onder meer popmuziekexpert Leo Blokhuis, cabaretier Frans Mulder (met wie ze ooit in het gezelschap Purper zat) en zanger Jan Rot. Sopraan Marjon Lambriks zal zingen, begeleid door pianist/orkestleider Harry van Hoof. Van Hoof heeft Anneke Grönloh jarenlang muzikaal bijgestaan.

  1. Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeurkaars’ als  statement tegen loonkloof

    Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeur­kaars’ als statement tegen loonkloof

    Vorige week bracht Gwyneth Paltrow’s lifestylemerk Goop een kaars op de markt die zou ruiken naar Gwyneth’s vagina. Taxi, een Canadees reclamebureau, kwam op de proppen met een variant die ruikt naar, jawel, penis. De kaars is qua uiterlijk identiek aan die van Gwyneth maar kost toch 33 procent meer. Daarmee wil het bedrijf de loonkloof aankaarten die er nog steeds tussen mannen en vrouwen bestaat.