Volledig scherm
© AP/ Brunopress (fotomontage)

Betrokken automobilist: Ongeluk George Clooney door felle zon

De man die eerder deze week betrokken was bij een auto-ongeluk met Hollywoodster George Clooney was verblind door de zon. Hij zag de motorscooter van de acteur pas op het laatste moment. De filmster heeft kort in het ziekenhuis in Olbia gelegen, maar kon daarna terug naar zijn huurhuis op het Italiaanse eiland Sardinië.

De chauffeur vertelt tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera dat hij de ster niet had gezien.  ,,Ik kon niets zien, ik had de zon in mijn ogen", zegt hij.  ,,Ik begon net te draaien, ik was slechts een klein stukje over de witte lijn gegaan. Ik ben in shock. Het gebeurde allemaal in zo'n korte tijd." De man herkende Clooney toen hij zijn helm afdeed. ,,Ik probeerde rustig te blijven, ik was bang dat hij veel pijn zou hebben," voegt hij eraan toe.

Videobeelden van het ongeval laten zien dat Clooney over de voorkant van zijn scooter vliegt nadat hij de auto van de loodgieter heeft geraakt. Hij kwam tegen de voorruit van de auto, waardoor het glas barstte. Daarna viel hij op de grond. Een getuige van het ongeluk vertelt aan de krant:  ,,Hij schreeuwde en in eerste instantie leek het alsof hij zijn benen niet kon bewegen." De 57-jarige filmster zou op weg zijn geweest naar zijn werk. Hij filmt in Sardinië een televisiebewerking van de roman Catch-22 van Joseph Heller.

Volledig scherm
© EPA
  1. The Voice Kids-coaches ‘vechten’ om George Michael-superfan Samuel (11)
    video

    The Voice Kids-coa­ches ‘vechten’ om George Mi­chael-superfan Samuel (11)

    George Michael-superfan Samuel (11) heeft vanavond met het grootste gemak meerdere stoelen omgedraaid gekregen tijdens de blind auditions van The Voice Kids. Hij zong echter geen nummer van zijn grote held maar tot grote verbazing van coaches Anouk, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de Nederlandstalige klassieker Stil in mij van Van Dik Hout. ,,Jij hebt iets in je waardoor ik gewoon moést draaien”, jubelde Borsato.