Volledig scherm
Bibian Mentel in het ziekenhuisbed © Facebook

Bibian Mentel werd na operatie wakker met gevoelloze benen

De operatie van de tumor in de onderrug van snowboardkampioene Bibian Mentel heeft (tijdelijk) schade aangericht. De topsporter werd de ochtend na de operatie wakker zonder gevoel in haar benen.

Bibians man Edwin Spee vertelt op Facebook dat er donderdagochtend ‘toch wel’ grote paniek was, omdat zijn vrouw wakker werd en geen gevoel meer had in haar benen. ,,Daarom heeft ze heel veel onderzoeken gehad maar er is niets te vinden en niets te zien. Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, het minder goede nieuws is dat we niet weten waarom haar benen het niet doen", schrijft Spee. ,,Het enige wat de specialisten kunnen bedenken is dat door het langdurig werken met hoge temperatuur in de ruggenwervel de omliggende zenuwwortels misschien, via geleiding, toch zijn beschadigd.”

Nagenoeg niks

Drie dagen later is er weer hoop, meldt hij. Haar linkerbeen heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig – met veel moeite – haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat wel ietsje vooruit, maar daar kan ze 'nagenoeg nog niks’ mee. Spee: ,,De neurologen staan voor een raadsel, maar zeggen goede hoop te hebben dat de zenuwen zich zullen herstellen en de functies in haar benen weer terug zullen komen."

Dat betekent ook dat Mentel, die meerdere Olympische medailles op zak heeft, weer zal kunnen lopen. Maar dat kan nog weken tot maanden duren. ,,Als iemand dit kan, dan is het Bibian wel”, besluit Spee.