Het boek Wij slaven van Suriname van de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom staat na 86 jaar voor het eerst in de bestsellerlijst.
Volledig scherm
Het boek Wij slaven van Suriname van de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom staat na 86 jaar voor het eerst in de bestsellerlijst. © ANP

Boek over slavernij van Anton de Kom na 86 jaar in bestsellerlijst

Het boek Wij slaven van Suriname van de Surinaamse verzetsheld Anton de Kom staat na 86 jaar voor het eerst in de bestsellerlijst. Een nieuwe uitgave van het werk, waarin hij de Surinaamse geschiedenis beschreef vanuit een antikoloniaal gezichtspunt, komt deze week binnen op nummer 30 in de lijst van best verkochte boeken in Nederland.

  1. Netflix-docuster Daisy Coleman op 23-jarige leeftijd overleden

    Net­flix-docuster Daisy Coleman op 23-jarige leeftijd overleden

    Daisy Coleman, die te zien is in de Netflix-documentaire Audrie & Daisy, is onverwacht overleden op 23-jarige leeftijd. Volgens haar moeder stapte Daisy zelf uit het leven omdat ze bleef worstelen met haar donkere gedachten. Daisy werd in 2012 op 14-jarige leeftijd verkracht op een feestje, maar niemand werd ooit verantwoordelijk gehouden voor de feiten. In Audrie & Daisy vertelde Coleman openhartig over de lijdensweg die ze moest afleggen.