Sir Kenneth Olisa is de eerste zwarte Lord-Lieutenant van de Queen. Hij regelt bezoeken van leden van de Britse koninklijke familie en het begeleiden van koninklijke bezoekers.
Volledig scherm
Sir Kenneth Olisa is de eerste zwarte Lord-Lieutenant van de Queen. Hij regelt bezoeken van leden van de Britse koninklijke familie en het begeleiden van koninklijke bezoekers. © Wikimedia Commons / Ken Olisa

Britse koningin Elizabeth steunt Black Lives Matter

De Britse koningin Elizabeth en andere leden van de koninklijke familie steunen de Black Lives Matter-beweging. Ken Olisa, een vertegenwoordiger van Buckingham Palace en een van de eerste zwarte personen die er een hoge positie bekleedt, vertelde donderdag in een interview met het Britse Channel 4 over het standpunt van de koninklijke familie.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?