Volledig scherm
Caroline Tensen © ANP Kippa

Caroline Tensen terug op tv met legendarische sorryshow Het Spijt Me

Caroline Tensen (55) komt terug met haar legendarische programma Het spijt me. De show was in de jaren negentig een van de grote hits van RTL waarmee de presentatrice doorbrak bij het grote publiek. 

In Het spijt me - met een titelsong die werd gezongen door Anita Meyer - ging Caroline Tensen met een bloemetje langs bij mensen die een langlopende ruzie wilden bijleggen. In eerste instantie was het een kort onderdeel van de Vijf Uur Show, maar daarna ging Het spijt me door als zelfstandig programma. De show liep tot 1999; in 2011 volgde een korte comeback onder leiding van John Williams. Het wordt volgens RTL een moderne variant van de toenmalige show. Over een exacte invulling en startdatum kan de zender nog niets zeggen.

Volgens Caroline Tensen zal het nieuwe Het Spijt Me ‘een 6.0-versie’ worden van het originele format. Ze liet vanavond weten dat ze in geen geval met bloemetjes langs deuren zal gaan. ,,En er komt een andere, moderne tune. Dus echt niet meer die van Anita Meyer. De boel wordt flink opgefrist.”

Behalve Het spijt me gaat Tensen ook haar oude hit Wie ben ik? weer presenteren. Dat werd de laatste jaren gedaan door Wendy van Dijk die naar Talpa van John de Mol is verkast. In deze spelshow moeten BN'ers raden wie zij zijn. In de jaren negentig waren de vaste gasten André van Duin en Ron Brandsteder. Nu worden de panels aangevoerd door Ruben Nicolai en Tijl Beckand. Tensen zal in de toekomst ook met enige regelmaat te zien zijn als presentator van RTL Boulevard.

Tensen heeft zich voor zeker twee jaar aan de zender verbonden, zo werd afgelopen najaar bekendgemaakt. Ze komt van AVROTROS en neemt ook het populaire programma Eén tegen 100 mee naar RTL.