Volledig scherm
© ANP Kippa

Daan Schuurmans met Fedja van Huêt in tv-serie over luchtvaartpioniers

Daan Schuurmans en Fedja van Huêt vervullen de hoofdrollen in de nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders van AVROTROS, die zich afspeelt tijdens de begindagen van de commerciële luchtvaart. Daan Schuurmans speelt in de nieuwe tv-serie de rol van KLM-oprichter Albert Plesman. Fedja van Huêt kruipt in de huid van vliegtuigbouwer Anthony Fokker. De publieke omroep maakte vandaag de cast bekend.

Fokker en Plesman waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen slaagden ze erin om Nederland een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

Schrijverscollectief Winchester McFly, onder leiding van Thomas van der Ree (Bankier van het Verzet), is verantwoordelijk voor het scenario. Joram Lürsen, bekend van hits als Alles is Liefde en Alles is Familie, gaat de ambitieuze nieuwe serie regisseren. Vliegende Hollanders wordt geproduceerd door Topkapi Films (Publieke Werken, Alles is Liefde, Girl).

In juni beginnen de opnames van Vliegende Hollanders. De achtdelige serie is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Volledig scherm
Fedja van Huet © Frank Ruiter
  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”