Viola Holt in de 5 Uur Show
Volledig scherm
Viola Holt in de 5 Uur Show © anp

De 5 Uur Show komt terug op SBS, RTL-show 5 Uur Live van de buis

updateHet RTL-programma 5 Uur Live verdwijnt van de buis. De sponsor achter het programma, de Goede Doelen Loterijen, gaat een samenwerking aan met SBS6 om daar de 5 Uur Show nieuw leven in te blazen.

RTL onderzoekt nu een nieuwe invulling van het tijdslot. Presentatrice Daphne Bunskoek keert na de zomer in ieder geval niet terug.

SBS6 kondigde eerder vandaag al aan dat de 5 Uur Show terugkeert. Het is nog niet bekend wie de presentator wordt van de nieuwe versie van de show die van 1989 tot 1998 op RTL4 was te zien met Viola Holt en Catherine Keyl.

Ontspannen

De nieuwe 5 Uur Show bespreekt dagelijks de gebeurtenissen van de dag en besteedt ruim aandacht aan achtergrondverhalen en amusement, maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen. Ook passeren films en series, mode en lifestyle, natuur en wetenschap de revue.

,,Bij dit doordeweekse programma kun je ontspannen en je laten bijpraten”, zegt SBS6 zendermanager René Oosterman. ,,SBS6 en de Nationale Postcode Loterij werken op dit moment al naar volle tevredenheid samen voor diverse andere programma’s waaronder Postcode Loterij Miljoenenjacht en Lingo, dus we zijn heel blij om 5 Uur Show hieraan toe te voegen.”

Het nieuwe programma is vanaf maandag 31 augustus te zien bij SBS6.