Volledig scherm
Beauty And The Beast © RV

Deze Disneyfilms krijgen een live-action remake

Het succes van Disney's live-action remake van Beauty And The Beast is voor de producenten niet onopgemerkt gebleven. Na Jungle Book, Cinderella en Maleficent heeft de organisatie dan ook besloten om nog meer kaskrakers te regisseren. Een overzicht.

Aladdin

Volledig scherm
Aladdin

Er is heel wat te doen rond de knappe Hollandse acteur Marwan Kenzari die in de huid van slechterik Jafar zou kruipen in de remake van Aladdin. En ook de andere namen zijn niet mis. Will Smith neemt de fakkel over van Robin Williams en zal de Geest vertolken. Naomi Scott, die onlangs nog het roze lid van de Power Rangers op zich nam, zal Jasmine spelen, en Mena Massoud wordt Aladdin. Regisseur van dienst is Guy Richie, het creatieve brein achter onder meer Sherlock Holmes en The Man from U.N.C.L.E.

Release: nog niet bekend
Regisseur: Guy Ritchie
Cast: Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari en Will Smith

Dumbo

Volledig scherm
Dumbo © ANP Kippa

Oorspronkelijk was het één van de eerste live-action remakes die werd aangekondigd, maar sindsdien bleef het stil rond Dumbo. Tot nu. Niemand minder dan Tim Burton zal achter de camera staan, wat de film tot zijn derde samenwerking met Disney maakt. Colin Farrell zal de hoofdrol vertolken, terwijl Eva Green en Michael Keaton zijn boosaardige tegenspelers worden.

Release: 29 maart 2019
Regisseur: Tim Burton
Cast: Colin Farrell, Michael Keaton, Eva Green, Danny DeVito, Nico Parker, en Finley Hobbins

The Lion King

Volledig scherm
The Lion King

De openingsscène werd onlangs voor het eerst vertoond tijdens de D23 Expo en kon meteen op massale bijval rekenen van de aanwezigen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor de remake van de Leeuwenkoning. Voorlopig is het nog wachten tot juli 2019, maar wat wel al bekend is, is dat James Earl Jones terugkeert als Mufasa. Donald Glover zal de stem van Simba voor zijn rekening nemen, John Oliver vertolkt Zazu en Billy Eichner en Seth Rogen zullen hun beste versie van 'Hakuna Matata' neerzetten. Wie Nala voor haar rekening zal nemen, is nog niet bekend, maar bij Disney hopen ze alvast Beyoncé te overtuigen.

Release: 19 juli 2019
Regisseur: Jon Favreau
Cast: James Earl Jones, Donald Glover, Seth Rogen, Billy Eichner, en John Oliver

Mulan

Volledig scherm
Mulan © gratis

Veel details over de remake van Mulan zijn er nog niet bekend, al is het wel al duidelijk dat de hele cast van Chinese origine zal zijn. De regie staat onder leiding van Niki Caro, die met een budget van meer dan 100 miljoen dollar de op twee na duurste Disneyfilm van de hand van een vrouwelijke regisseur zal maken. Alleen Ava DuVernay ging haar voor met A Wrinkle in Time, een sciencefiction verhaal dat in 2018 in de bioscoopzalen te zien zal zijn.

Release: 2019
Regisseur: Niki Caro
Cast: nog niet bekend

Winnie-the-Pooh

Volledig scherm
Winnie-the-Pooh © Disney

Toen de live-action versie van het favoriete beertje voor het eerst werd aangekondigd, zou filmmaker Alex Ross Perry de drijvende kracht zijn. Intussen zijn de rollen veranderd, en zal Marc Forster, regisseur van onder andere Quantum of Solace en Finding Neverland, in de regiestoel plaatsnemen. Het verhaal zal draaien rond een volwassen Janneman Robinson die zijn jeugdige fantasie is kwijtgeraakt. Robinson gaat nu door het leven onder zijn echte naam: Christopher Robin, en is een zakenman die plots verrast wordt wanneer Winnie op zijn stoep staat.

Release: nog niet bekend
Regisseur: Marc Forster
Cast: nog niet bekend

Pinokkio

Volledig scherm
Pinokkio © RV

Meer dan 70 jaar na datum krijgt ook Pinokkio een moderne make-over. Voorlopig is er nog heel weinig over bekend, behalve dat Sam Mendes, bekend van Skyfall, wellicht de regie op zich neemt.

Release: nog niet bekend
Regisseur: waarschijnlijk Sam Mendes
Cast: nog niet bekend

Cruella de Vil

Volledig scherm
Cruella de Vil © RV

Niet alleen de slechterik van Doornroosje kreeg haar eigen film. Ook Cruella de Vil, bekend van 101 Dalmatiërs, speelt de hoofdrol in haar eigen deel. Wanneer de film precies in de zalen zal komen, is nog niet bekend, maar we weten wel al dat Emma Stone zich in een opvallende bontjas zal mogen hijsen.
|
Release: nog niet bekend
Regisseur: nog niet bekend
Cast: Emma Stone

Tinkerbell

Volledig scherm
Tinkerbell (rechts) © Disney

Ze stal de show in de originele Peter Pan-film, kreeg al tal van eigen Disney animatiefilms en nu ook een live-action: we hebben het natuurlijk over Tinker Bell. Wie de regie zal verzorgen is nog niet duidelijk, maar het script wordt geschreven door Victoria Strouse, die ook Finding Dory bedacht. De rol van Tinker Bell zal vertolkt worden door Reese Witherspoon.

Release: nog niet bekend
Regisseur: nog niet bekend
Cast: Reese Witherspoon