Volledig scherm
Duncan werd gesteund door Kris, Sarina en Marcel. © Instagram/Sarina Voorn

Deze onzichtbare zangers stonden met Duncan op hét podium

Duncan Laurence in zijn eentje op een gigantisch podium met niets meer dan een vintage piano. Het bleek een van de ingrediënten van het perfecte recept waarmee Nederland zaterdag het Eurovisie Songfestival won. Maar in werkelijkheid stonden er nog drie zangers op het podium, ver buiten het felle licht van de camera's. We stellen de stille krachten achter Duncan aan je voor.

Marcel Swerissen

Handig: Duncan nam een van zijn zangcoaches mee naar Tel Aviv en wees hem aan als zogenoemde backing vocal. Marcel Swerissen uit het Noord-Hollandse Zwaag schreeuwde op 6 mei van de daken dat hij een van de drie uitverkorenen was. Swerissen is de frontman van de band Melrose, die voor het liedjesfestijn de agenda tijdelijk leeg gooide. De zanger nam twee weken vakantie op, maar telt daar mogelijk nog wat vrije dagen bij op. ,,En nu naar bed’', twitterde hij na de extra uitzending van Pauw gisteravond, waarin Swerissen ook optrad.

Sarina Voorn

De 39-jarige Sarina Voorn zingt al ruim 20 jaar en is een veelgevraagd achtergrondzangeres. Ze stond onder anderen met Waylon en Gordon, maar ook met Chaka Khan op het podium. Negen jaar geleden deed ze een gooi naar meer bekendheid door een deelname aan The Voice of Holland. Met coach Roel van Velzen schopte ze het tot de liveshows. Stemmen inspreken van films gaat haar ook goed af.

De winst voor Duncan is voor hem volgens Sarina pas het begin. ,,Onvergetelijk! We hebben geschiedenis gemaakt! Yes! Nederland staat weer op de kaart’’, riep ze gisteren uit op Instagram.

Kris Rietveld

Zanger Kris Rietveld maakt ook al jaren muziek en staat graag op jazzfestivals. Op sociale media is hij een man van weinig woorden en op het podium maakt hij het zichzelf graag gemakkelijk. Tijdens een optreden voor een groepje fans trok hij in Tel Aviv zijn schoenen uit. Rietveld brengt ook eigen muziek uit. Zijn single Right Here uit 2017 was naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke werk tot nu toe.

Full focus right before going on stage... ❤️ @eurovision @itsduncanlaurence #eurovision #eurovision2019 🇳🇱 #teamduncan #esc19 #arcade #duncanlaurence

5,806 Likes, 88 Comments - Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros) on Instagram: "Full focus right before going on stage... ❤️ @eurovision @itsduncanlaurence #eurovision..."

Volledig scherm
De achtergrondzangers waren totaal onzichtbaar. © EPA
  1. Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2
    PREMIUM
    filmrecensie

    Animatie van ongekend hoog niveau in Frozen 2

    Een vervolg op de bekroonde animatiemusical Frozen (2013) was slechts een kwestie van tijd. Het succes van de film, die ook een enorme golf aan merchandising tot gevolg had, was zo kolossaal - evenals de honger naar meer bij het publiek - dat Disney de fans niet kon teleurstellen. Hoewel de tweede film iets mist van de frisheid van het origineel zal de aanhang van ijsprinses Elsa, en haar zusje Anna, niet worden teleurgesteld.