Dionne Stax sluit laatste dag NOS af met snik en doet ‘ongemakkelijk’ over het Songfestival

VIDEODionne Stax nam vandaag na twaalf jaar afscheid van de NOS. De presentatrice was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de kijkers aan het eind van het journaal van 18.00 uur voor de allerlaatste keer een fijne avond toewenste. Daarna begon in het roddelcircuit direct het gespeculeer over de presentatie van het Eurovisie Songfestival.

,,Dit was mijn laatste NOS Journaal. Ik kwam twaalf jaar geleden binnen als stagiaire en ben veel mooie lessen, ervaringen en herinneringen rijker”, besloot Dionne de uitzending. Ze bedankte dan ook al haar collega’s en de kijkers. ,,Dankzij jullie heb ik met zoveel plezier journaals en andere uitzendingen mogen maken.”

De presentatrice verruilt de NOS voor de AVROTROS, waar ze aan de slag gaat bij de radio en meerdere tv-programma’s gaat presenteren. 

Songfestival?

Het Eurovisie Songfestival is het belangrijkste paradepaardje van de AVROTROS. Door de winst van Duncan Laurence wordt het grootste liedjesfestijn van Europa volgend jaar in Maastricht of Rotterdam gehouden. Een enorm evenement waar iedere presentator van de AVROTROS zijn tanden in zou willen zetten.

Nu Dionne in oktober het team van AVROTROS versterkt, rijst de vraag of zij niet toevallig een van de presentatoren van het festival gaat worden. Voor de camera’s van RTL Boulevard ontwijkt ze met veel moeite elke vraag die daarover gesteld wordt.

‘Dionne gaat het doen’

Met wat hints en suggestieve opmerkingen doet Olcay Gulsen flink haar best om Dionne tot een antwoord te verleiden. ,,Wanneer komt die vraag nou eens een keer?”, vraagt Dionne lachend aan Olcay. ,,Ik ga helemaal niks hier aan toevoegen. Je blijft het proberen, hé? Het is heel aandoenlijk dit.“

Uiteindelijk moet Gulsen er genoegen mee nemen, maar in de studio zegt ze het zeker te weten: Dionne Stax wordt een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival. ,,Zij gaat het gewoon doen. Anders had ze het wel ontkend.”

Opvolging

Bij het NOS Journaal wordt Dionne opgevolgd door Saïda Maggé, die vanaf november achter de nieuwsdesk plaatsneemt.

Dionne Stax bij laatste NOS Journaal
Volledig scherm
Dionne Stax bij laatste NOS Journaal © NOS Journaal
Dionne Stax
Volledig scherm
Dionne Stax © Screenshot