Volledig scherm
Frank Masmeijer. © ANP Kippa

Dochters Frank Masmeijer: In onze ogen is hij geen crimineel

De dochters van Frank Masmeijer, Michelle en Charlotte, hebben vandaag in een openhartig interview met RTL Boulevard te kennen gegeven veel verdriet te hebben gehad van de situatie rond hun vader. Ondanks dat hij nu achter tralies zit in het Belgische Beveren, zien de twee meiden hun vader niet als een crimineel. ,,Of hij het nou gedaan heeft of niet, hij blijft mijn vader.”

Masmeijer zit momenteel zijn straf uit in een gevangenis in het Belgische Beveren. Zijn twee dochters bezoeken hem geregeld, maar missen hun vader wel in hun dagelijks leven. Voor hen is Masmeijer geen crimineel. ,,Ik heb mijn vader nooit gevraagd: ‘ben je een crimineel?’ Ik wilde dat niet weten. Of hij het nou gedaan heeft of niet, hij blijft mijn vader", vertelt Charlotte, die wordt bijgestaan door haar zus Michelle.

De twee meiden zijn van mening dat de media veel onwaarheden hebben verspreid over hun vader. Zo was Masmeijer te zien met een enkelband in The Voice of Holland, tijdens de auditie van Charlotte. Dat klopt volgens zijn dochters van geen kant. ,,Dan had ‘ie daar ook niet mogen zijn. Die enkelband was er later in gemonteerd.”

Wie het videootje van de auditie bekijkt kan inderdaad zien dat de beschuldiging van Masmeijers dochters klopt. De piepende enkelband is later in beeld gemonteerd. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een grap van RTL.

Knuffel

Charlotte en Michelle bekennen veel verdriet te hebben gehad van de situatie, ook al zijn ze er al langere tijd aan gewend. Ze steunen elkaar door dik en dun en zijn blij dat ze hun vader geregeld kunnen bezoeken in de gevangenis. ,,Elke keer als ik kom geeft 'ie me wel een heel dikke knuffel.” Ook Sandra, Masmeijers vrouw, bezoekt hem nog trouw. ,,Soms gaat ze met mij mee, soms gaat ze alleen”, aldus Charlotte. ,,Ze waren 2 september dertig jaar getrouwd, toen had ‘ie bloemen opgestuurd. Was ze helemaal blij.”

Ex-televisiester Masmeijer werd op 27 juni in Antwerpen in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel én een boete van 90.000 euro voor zijn aandeel in een groot drugstransport. Ook werd Masmeijer schuldig bevonden aan enkele andere feiten, zoals het stelen van 32.000 euro van een man van wie hij de creditcard afhandig had gemaakt.