Linda de Mol tijdens Ladies Night.
Volledig scherm
Linda de Mol tijdens Ladies Night. © screenshot Net5

Door coronacrisis ‘werkloze’ Linda de Mol: ‘Ik heb mijn hele lijf maar onthaard en gescrubd’

Talpaster en tv-koningin Linda de Mol (55) heeft zich de afgelopen dagen ernstige zorgen gemaakt over de 44-jarige broer van haar levenspartner Jeroen Rietbergen. Die werd met benauwdheidsverschijnselen – het gevolg van een coronabesmetting – in het ziekenhuis opgenomen. ,,Het is een sombere tijd”, schetste de presentatrice gisteren in de Net5-talkshow Ladies Night

Volgens De Mol is de broer van Rietbergen inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en gelukkig aan de beterende hand. ,,Toen hij daar nog lag hebben we regelmatig contact gehad via Facetime. Hij lag met een vrouw van begin 60 op de kamer. Zij moest uiteindelijk aan de beademing en naar de intensive care worden gebracht. Voordat dat gebeurde moest ze overleggen met haar man en kinderen over de onvoorspelbare afloop. Dan komt die hele coronacrisis wel heel erg ‘in your face’.”

Nu haar tv-shows met publiek en andere activiteiten door Covid-19 voorlopig zijn gestaakt, zit De Mol min of meer ‘werkloos’ thuis. ,,Ik ben gewend om eigenlijk altijd bezig te zijn. Dat principe heb ik vertaald naar de thuissituatie. De eerste week heb ik alles gescrubd en onthaard en het hele huis vrij hysterisch geschrobd. Vervolgens ben ik zelf granola (muesli) gaan maken. Tot 2021 heb ik nu genoeg! En ik ben 6 liter pompoensoep gaan maken voor in de vriezer.”

‘Rare, slechte film’

Quote

Aan de ene kant maak ik me serieus grote zorgen. Maar ik ervaar ook een enorme verbonden­heid

Linda de Mol

De Mol stelt dat, nu alle kennelijk noodzakelijke klusjes in huis en op het fysieke vlak achter de rug zijn, zo langzamerhand het moment begint te komen: wat nu? ,,Ik kan nog wel een beetje werken en ben ongeveer twee uur per dag mensen aan het bellen en mailen.” Ze vraagt zich af wat ze met de rest van haar tijd moet doen en begint zich wat bedrukter te voelen. Ernstig: ,,Het was en sombere week. Er is veel nieuws waardoor ik me grote zorgen begin te maken over hoe straks allemaal verder moet.”

Vorige week liet De Mol ook al doorschemeren dat ze de coronacrisis ervaart als ‘een rare en slechte film’. ,,Je weet niet hoe het afloopt en hoe lang het duurt. Aan de ene kant maak ik me serieus grote zorgen, over bekenden die ziek zijn, over al die mensen die het écht niet moeten krijgen, over of de zorg het wel aan kan, over wat het economisch voor gevolgen gaat hebben. Maar ik ervaar ook een enorme verbondenheid. Vrienden, collega’s, familie, buren… ik heb met iedereen – digitaal – een bijzonder contact momenteel.”

Linda met haar partner Jeroen Rietbergen (links) en haar kinderen Julian en Noa uit een eerdere verbintenis.
Volledig scherm
Linda met haar partner Jeroen Rietbergen (links) en haar kinderen Julian en Noa uit een eerdere verbintenis. © Brunopress