Volledig scherm
Duncan Laurence. © EPA

Duncan denkt terug aan de tranen, Gerard zoekt locatie voor Songfestival

EurovisiebytesKorte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Vandaag een speciale Eurovisie Songfestival-editie! Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.

Duncan kijkt terug

Met de finale zo dichtbij en zijn favorietenrol blikt Duncan Laurence nog even terug. Op al die dagen waarop hij nummers schreef, het harde werk, de tranen, de kansen, de dromen en de angsten. Vandaag komt dat allemaal samen en blikt hij terug en denkt: ,,Hey dude, you dit it.’ Succes vanavond Duncan!

Festival gaat langs Fred heen

Niet iedereen is fan van het liedjesfestijn. Zo laat Fred van Leer het Songfestival aan hem voorbij gaan. Hij deelt een plaatje waarop te lezen valt dat hij nog geen één seconde van het muzikale circus in Tel Aviv heeft gezien. Toch wenst hij de Nederlandse inzending wel succes toe.

Tim heeft er vertrouwen in

The hot Dutch guy, die bijnaam leverde het Eurovisie Songfestival Tim Douwsma op toen hij de punten uitdeelde namens Nederland. Hopelijk wordt dat na vanavond The Dutch  predictor. Tim heeft namelijk een goed gevoel bij een Nederlandse winst voor het Songfestival. ,,Nu al zoveeeel respect voor Duncan", schrijft hij bij een kiekje van het optreden van afgelopen donderdag.

Paul gaat voor de puntentelling

Niet iedereen kan vanavond voor de buis zitten. Sommige mensen moeten werken, zo ook Paul de Leeuw. Hij maakt reclame voor zijn voorstelling die live op RTL 4 wordt uitgezonden. In de hoop dat niet iedereen naar het Songfestival gaat kijken, belooft hij: ‘Voor de puntentelling van het ESF zijn we klaar.’

Leco haalt herinneringen op

Leco van Zadelhoff denkt terug aan 1998 toen hij met Edsilia Rombley mee mocht naar Birmingham. Een succesvolle editie, want met Hemel en Aarde bereikte de zangeres tot de vierde plek. Leco hoopt op een nieuw spektakel, maar waarschijnlijk wel op een paar plekjes hoger dit jaar. 

Gerard zoekt locatie

Voor Radio 10-dj Gerard Ekdom is het zo klaar als een klontje: Duncan Laurence gaat vanavond het Eurovisie Songfestival winnen. Hij gaat er namelijk met Evelien de Bruijn er vast op uit om een geschikte locatie voor volgend jaar te zoeken. Bij winst wordt het liedjesspektakel namelijk komend jaar in Nederland gehouden. Hoe ze gaan zoeken? Simpel met een grote Nederlandse vlag met #TeamDuncan erop.

Jeroen bedankt Duncan

Voor Radio 2-dj Jeroen Kijk in de Vegte maakt de uitslag van Eurovisiesongfestival niet uit. Hij wil vooraf Duncan Laurence al bedanken. Volgens Jeroen heeft hij er voor gezorgd dat het festival nu al een feestje is.