Volledig scherm
© EPA

Duran Duran-zanger Simon Le Bon ontkent betasten fan

Duran Duran-zanger Simon Le Bon (59) ontkent dat hij in 1995 een fan heeft betast tijdens een signeersessie in Los Angeles. Haar verhaal is 'simpelweg niet waar', aldus de zanger in een statement op Facebook.

De vrouw claimde eerder deze week in een bericht op Facebook dat Le Bon haar bij haar billen greep en daarna een weg naar haar genitaliën probeerde te vinden. Het nu 47-jarige slachtoffer is pas na 23 jaar met het verhaal naar buiten gekomen omdat ze naar eigen zeggen bang was voor de reacties. De inmiddels beroemde uitspraak van Donald Trump (Grab them by the pussy, red.) heeft haar van gedachten veranderd. ,,Ik kon het niet langer geheim houden", aldus de vrouw.  ,,Ik wil dat iedereen weet wat deze man met mij gedaan heeft. Ik hoop dat hij publiekelijk door het stof gaat."

Le Bon zegt dat hij het statement van de vrouw heeft gelezen.  ,,Ik ben altijd iemand geweest die zijn fouten toegeeft en zijn excuses aanbiedt voor zijn tekortkomingen. Maar ik kan mij niet verontschuldigen voor iets dat ik niet heb gedaan", schrijft de zanger.

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.