Volledig scherm
© Jacqueline de Haas

Edwin Jonker, Edsilia Rombley en Martijn Krabbé in The Passion

Edwin Jonker en Edsilia Rombley vertolken dit jaar de rollen van Jezus en Maria in The Passion, dat dit jaar plaatsvindt in Dordrecht. De jaarlijkse paasvoorstelling is op donderdag 18 april.

RTL-presentator Martijn Krabbé vervult de rol van verteller, zangers Lucas Hamming en Paul Sinha spelen de discipelen Judas en Petrus. Porgy Franssen kruipt in de huid van Pilatus en tv-presentator Klaas van Kruistum doet verslag van de processie.

Jaarlijks wordt een ander aspect van het paasverhaal uitgelicht, deze keer is dat in Dordrecht eenzaamheid, iets dat terugkeert in Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door een van zijn volgelingen en Petrus die hem ontkent. ,,We zijn van nature sociale wezens, maar het lijkt wel of menselijk contact steeds schaarser is en de kwaliteit steeds zeldzamer wordt‘’, aldus verteller Martijn Krabbé. The Passion, een samenwerking van omroepen EO en KRO-NCRV, wordt op Witte Donderdag live uitgezonden op NPO 1 en Radio 2.

Volledig scherm
© Jacqueline de Haas
Volledig scherm
Martijn Krabbé, Lucas Hamming, Paul Sinha, Edwin Jonker, Porgy Franssen, Edsilia Rombley en Klaas van Kruistum. © EO
Volledig scherm
© Jacqueline de Haas
  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.