Volledig scherm
Na 55 uur zwemmen moest Maarten van der Weijden vorig jaar opgeven. © EPA

Elfstedenzwemtocht Maarten uitgebreid op tv

De elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden is dit jaar uitgebreid te volgen op NPO 1. De zwemmer, die op 21 juni voor de tweede keer het water induikt voor de recordpoging om de 200 kilometer te zwemmen, wordt op de voet gevolgd, maakte de NOS woensdag bekend.

De start in Leeuwarden op vrijdag 21 juni wordt live uitgezonden en ook wordt er dan aandacht besteed aan de voorbereiding op de zwemtocht en het idee erachter. Op zaterdag 22 juni is er onder meer een rechtstreeks verslag van het evenement in Stavoren, waarbij het de bedoeling is dat duizenden mensen met Maarten meezwemmen. 

Op zondag 23 juni zijn er flitsen te zien in NOS Studio Sport, voor het NOS Journaal van 20.00 uur en laat op de avond. Ook maandag 24 juni zijn er gedurende de dag fragmenten te zien en als Maarten finisht, is dat rechtstreeks te zien op NPO 1.
De presentatie is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen doet verslag langs de kant en Erben Wennemars is de verslaggever op het water.

Vorig jaar lukte het Maarten niet om de zwemtocht langs elf Friese steden te volbrengen omdat zijn lichaam het opgaf. Hij legde toen 163 kilometer af in 55 uur en haalde hiermee een bedrag van 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek.