Volledig scherm
Taron Egerton als Elton John in Rocketman © Paramount Pictures

Elton John en Maradona op Filmfestival van Cannes

Rocklegende Elton John zal op 16 mei op het Filmfestival van Cannes de wereldpremière bijwonen van zijn biografische speelfilm Rocketman.

Volledig scherm
Diego Maradona in 1999 © EPA

Het is niet zeker of John die op dat moment op wereldtournee is zal optreden, maar festivaldirecteur Thierry Frémaux verklaarde vandaag dat er in het premièretheater in elk geval een piano klaargezet zal worden.

Tijdens het 72ste Filmfestival van Cannes zal ook een nieuwe documentaire in première gaan over voetballegende Diego Maradona. De film volgt zijn gloriejaren bij de Italiaanse voetbalclub SSC Napoli. De voetbal-ster heeft toegezegd de presentatie van zijn film bij te wonen.

Bij de bekendmaking van het hoofdprogramma door festivaldirecteur Frémaux ontbrak de nieuwe film van Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, die wel is aangekondigd. ,,Hij is druk bezig met de montage. Het wordt een race tegen de klok”, aldus Frémaux.

Mocht Tarantino verstek laten gaan is dat wel een aderlating wat betreft het sterrengehalte van Cannes. De hoofdrollen worden gespeeld door Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie. Omdat ook dit jaar weer geen films van Netflix worden vertoond kampt Cannes opnieuw met een gebrek aan grote sterren.

Oude bekenden

In het hoofdprogramma komen wel veel oude bekenden voor. In de competitie voor de Gouden Palm worden de nieuwe films vertoond van onder anderen Pedro Almodóvar (Dolot Y Gloria), Marco Bellocchio (The Traitor), de gebroeders Dardenne (Young Ahmed), Ken Loach (Sorry, we missed you) en Terence Malick (A Hidden Life). Al eerder was bekend gemaakt dat de zombiefilm The Dead don’t Die van Jim Jarmusch het festival op 14 mei opent.     

Volledig scherm
LOS ANGELES - De langverwachte film over het leven van Elton John, getiteld Rocketman, gaat volgende maand tijdens het filmfestival van Cannes in première. Dat meldt Variety. © EPA