Volledig scherm
© EPA

Emmy-nominatie hitserie The Big Bang Theory over het hoofd gezien

De wereldberoemde Amerikaanse tv-komedie The Big Bang Theory maakt in september niet kans op twee Emmy's, maar op drie televisie-awards. Dat maakte de Television Academy gisteren bekend, nadat het erachter was gekomen dat er een nominatie ontbrak op de eerder bekendgemaakte lijst.

De vergeten nominatie is voor de regie van de laatste aflevering van het afgelopen seizoen, waarin Sheldon en Amy in het huwelijk treden. De Television Academy  - de organisatie van de Emmy's - liet een verklaring uitgaan om de fout te corrigeren, maar ging daarbij weer de mist in. 

De organisatie noemde de aflevering in het statement The Bow Tie Symmetry, terwijl de episode juist over het tegenovergestelde gaat en The Bow Tie Asymmetry heet. Eerder op de dag werd al bekend dat The Big Bang Theory genomineerd was voor beste montage van een comedy en voor beste technische regie.

 1. Fans worden met vervolg ABBA-musicalfilm op wenken bediend
  PREMIUM
  recensie

  Fans worden met vervolg AB­BA-musical­film op wenken bediend

  Het duurt even voordat ze in beeld komt, maar dan heb je ook wat: Cher. In de vervolgfilm op de ABBA-musical Mamma Mia! (2009) maakt de zangeres haar entree als de grootmoeder van het hoofdpersonage Sophie (Amanda Seyfried) die bij de opening van haar Griekse restaurant niet echt op haar zit te wachten. ,,Je bent niet uitgenodigd”, bijt zij haar toe. ,,Schat, dat zijn altijd de beste feestjes”, luidt het gevatte antwoord van de platinablonde oma.
 2. Eva Jinek: 'Doodknuffelen' schattige diertjes is volstrekt normaal

  Eva Jinek: 'Doodknuffe­len' schattige diertjes is volstrekt normaal

  De momenteel zwangere talkshowpresentatrice Eva Jinek (40) blijkt een bijna onbedwingbare neiging te hebben om jonge dieren 'dood te knuffelen'. ,,Zodra ik een kitten zie, vind ik die zó tergend lief en schattig dat ik ‘m het liefst wil vermorzelen met mijn hele lichaamsgewicht. Of het beest op wil eten'', aldus Jinek die inmiddels een wetenschappelijke verklaring heeft gevonden voor haar gevoel voor met name jonge poesjes.