Volledig scherm
© EPA

Emmy-nominatie hitserie The Big Bang Theory over het hoofd gezien

De wereldberoemde Amerikaanse tv-komedie The Big Bang Theory maakt in september niet kans op twee Emmy's, maar op drie televisie-awards. Dat maakte de Television Academy gisteren bekend, nadat het erachter was gekomen dat er een nominatie ontbrak op de eerder bekendgemaakte lijst.

De vergeten nominatie is voor de regie van de laatste aflevering van het afgelopen seizoen, waarin Sheldon en Amy in het huwelijk treden. De Television Academy  - de organisatie van de Emmy's - liet een verklaring uitgaan om de fout te corrigeren, maar ging daarbij weer de mist in. 

De organisatie noemde de aflevering in het statement The Bow Tie Symmetry, terwijl de episode juist over het tegenovergestelde gaat en The Bow Tie Asymmetry heet. Eerder op de dag werd al bekend dat The Big Bang Theory genomineerd was voor beste montage van een comedy en voor beste technische regie.

  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.