Volledig scherm
PREMIUM
Buigt allen mee voor drs. P. door Erik van Muiswinkel. © Cutly & Straight

Erik van Muiswinkel brengt ode aan Drs. P: ‘Wreedheid en erotiek waren zijn sterke punten’

Cabaretier Erik van Muiswinkel brengt in het theater een ode aan het werk van Drs. P, pseudoniem voor de tekstdichter Heinz Polzer. De in Oostenrijk geboren Nederlander met een Zwitsers paspoort zou dit jaar 100 zijn geworden. ,,In elke zin kan een bommetje ontploffen.’’

Zijn voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P bevat liefst achttien liedjes, al blijft het slechts een bescheiden greep uit het rijke oeuvre van Heinz Polzer, de tekstdichter die – de schattingen lopen zeer uiteen – er tussen de driehonderd en zeshonderd moet hebben geschreven. Daaronder, vertelt cabaretier Erik van Muiswinkel (58), klassiekers als De Commensaal (Trapportaal), Sneker Café, De Zusters Kamarazov (de wederwaardigheden van de zusters Constance en Mathilde), Veerpont (Heen en weer) en de gospel Knolraap en lof, schorseneren en prei.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.