Volledig scherm
Edwin en Anouk Smulders. © ANP Kippa

Ernstig zieke zus Anouk Smulders heeft stamceldonor nodig

Bij de zus van presentatrice Anouk Smulders (44), de vrouw van showbizzfotograaf Edwin Smulders, is acute leukemie vastgesteld. Het nieuws kwam twee maanden geleden als een mokerslag bij Anouk en haar familie binnen. Momenteel gaan ze door een angstige periode nu Nicole een beenmergtransplantatie moet ondergaan.

Bij een foto van haar en haar zus geeft Anouk toe dat ze twijfelde het heftige nieuws te delen. Maar nu Nicole dringend hulp nodig heeft, ging ze overstag. ,,Na twee pittige chemokuren is bekend geworden dat zij een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Daarmee is een wereld voor ons open gegaan. De angst, het wachten, het zoeken naar een donor’’, schrijft ze.

Anouk doet nu een dringend verzoek op haar instagramvolgers zich te laten registreren als stamceldonor. Dat kan via Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. ,,Ik hoef jullie niet uit te leggen dat des te groter de database, des te groter de kans is op een goede match.’’ Ook laat ze weten dat haar zus sterk en positief blijft. ,,Haar medisch team is fenomenaal en wij als familie trekken haar door deze periode heen.’’

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.