Volledig scherm
© ANP Kippa

Eva Jinek wil Eurovisie Songfestival presenteren

Eva Jinek zou heel graag in 2020 het Eurovisie Songfestival willen presenteren. Dat zei de populaire NPO-coryfee tegen Cornald Maas in het tv-programma Opium op Oerol.

Volgens Jinek is zij nog niet gevraagd, maar ,,het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt’’, stelde ze.

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar in Nederland plaats nadat Duncan Laurence dit jaar de liedjescompetitie won. Nieuwbakken Luv'-zangeres Chimène van Oosterhout wil ook graag één van de presentatoren worden van het Eurovisie Songfestival. Zij spreekt namelijk zeven talen vloeiend en zou derhalve graag de presentatie van de puntentelling voor haar rekening willen nemen, meldde zij eerder in het radioprogramma 't Wordt nu laat.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.