Volledig scherm
Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in ‘Game Of Thrones’. © Photo News

Game Of Thrones wil Emmy voor beste script, fans reageren: Probeer het eens bij de Razzies

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de finale van ‘Game Of Thrones’ viel niet bepaald in de smaak bij heel wat fans. Nu de schrijvers van de show de laatste aflevering hebben ingediend voor de Emmy’s, in de hoop de prijs voor beste script te winnen, hebben diezelfde kijkers daar óók iets op te zeggen. En dat doen ze natuurlijk via sociale media.

De Emmy Awards zijn de belangrijkste tv-prijzen in het wereldje. Het is zowel logisch als verrassend dat schrijvers D.B. Weiss en David Benioff hun werk opgeven ter overweging voor een Emmy: aan de ene kant gaat het om de grote finale van één van de best bekeken series aller tijden, maar tegelijkertijd is het de aflevering met de slechtste beoordeling uit de hele reeks. Want laat het nu niet de acteurs of zelfs A Song Of Ice And Fire-auteur George R.R. Martin geweest zijn die de kritiek van fans over zich heen kregen, maar wél het ‘luie schrijfwerk’ van Weiss en Benioff. 

Fans van de show die teleurgesteld waren in het einde, trokken dus massaal naar sociale media om daar gezamenlijk in hun vuistje te lachen. ,,Een Emmy? Waarom probeer je het niet eens bij de Razzies?”, klinkt het. De Razzies zijn dan weer de prijzen voor de sléchtste films van het moment. 

(Lees verder onder tweets)

Andere kijkers vonden het zelfs compleet ‘not done’ dat de Game Of Thrones-finale andere, beter geschreven en geregisseerde afleveringen niét opgaf. ,,Ze hadden het moeten spelen op cinematografie”, klinkt het. ,,Dan hadden ze nog een kans gehad.” 

(Lees verder onder tweets)

Gelukkig klinkt er hier en daar ook een positieve noot. Zo worden actrices Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Lena Headey (Cersei Lannister) de hemel in geprezen. ,,Zij verdienen wel degelijk een Emmy! Dus laten we de schrijf-prijs negeren en gewoon volop supporteren voor deze dames, die het dubbel en dik verdiend hebben.”

Net als Emilia en Lena zijn onder andere ook Kit Harington (Jon Snow), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Gwendoline Christie (Brienne Of Tarth), Nikolaj Coster Waldeau (Jaime Lannister), Maisie Williams (Arya Stark) en Sophie Turner (Sansa Stark) opgegeven voor een Emmy Award, in de hoop dat ze een nominatie zullen krijgen.