Volledig scherm
Robert Jensen © ANP Kippa

Geert Wilders geeft kijkcijfers Robert Jensen boost

Voor het eerst sinds zijn terugkeer op televisie heeft Robert Jensen weer de top 25 van best bekeken programma's van de dag gehaald. Op zijn talkshow op RTL 5 stemden dinsdagavond 517.000 mensen af, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Tot dusver was Jensens tv-comeback nog geen groot succes. De eerste aflevering in oktober begon nog met 322.000 kijkers maar daarna zakte hij weg tot onder de 100.000. De goede cijfers van dinsdag dankt Jensen hoogstwaarschijnlijk aan zijn gast; PVV-leider Geert Wilders.

Op primetime stemden de meeste tv-kijkers af op De slimste mens op NPO 2, dinsdag goed voor 1,6 miljoen kijkers. Op NPO 1 werd Opsporing verzocht (1,2 miljoen) het best bekeken.

In de vooravond had het nieuwe showprogramma 6 Inside op SBS6 het opnieuw moeilijk. Voor de zesde keer op rij ging het aantal kijkers omlaag, dit keer naar 145.000. Concurrent RTL Boulevard scoorde ruim 789.000 kijkers.

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.