Giel Beelen begint podcast met DJ’s: ‘Ik ben er al een tijd mee bezig’

Giel Beelen (42) start morgen met een podcast over de geschiedenis huidige staat van de dancemuziek in Nederland. De radio-dj van Veronica interviewt de komende weken Neerlands meest bekende DJ’s, acht in totaal.

,,Ik ben er al een tijd mee bezig en heb diverse gesprekken opgenomen", aldus Beelen die op de dag dat Amsterdam Dance Event begint morgenochtend aftrapt met Armin van Buuren. De Leidenaar is de laatste tijd openhartig over de mentale problemen in de dancescene. 

,,Armin vertelt onder meer over zijn bezoek aan een psycholoog. En over het moment dat hij op de DJ-lijst iets zakt, voor de buitenwacht dus wat omlaag gaat maar zich juist in die periode bevrijd voelt en This is what it feels like maakt ", aldus Beelen die veel terugblikt. ,,Naar de begintijd, waarin DJ's zelf ook nog de toiletten moesten schoonmaken.”

Behalve Van Buuren spreekt Beelen ook met Laidback Luke, Ferry Corsten, Don Diablo, Chocolate Puma, Fedde le Grand, Chuckie en DJ Tiësto. De podcast Can You Feel It  duurt een uur en is op onder andere Spotify en iTunes te beluisteren.

Volledig scherm
Van links naar rechts DJ's Ferry Corsten, Tiësto en Armin van Buuren in hun beginperiode © Foto trailer Giel Beelen