Volledig scherm
© ANP

Giel Beelen en Thomas Berge sluiten zich op in piepklein hokje

foto'sVeronica-dj Giel Beelen, componist John Ewbank en zanger Thomas Berge zitten vandaag twaalf uur lang opgesloten voor de actie Lock Me Up - Free a Girl. De actie is onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie die maandag begon.

Bij 33 restaurants en bedrijven door heel Nederland staan hokjes van een bij twee meter, waarin mensen zich twaalf uur lang kunnen laten opsluiten om geld in te zamelen. Thomas Berge, John Ewbank en Giel Beelen zitten in Laren. Giel presenteert zijn ochtendshow op Radio Veronica vanuit zijn hokje.

,,Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie", zegt Giel op de website van de radiozender. ,,Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo'n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een megaklein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken."

Free a Girl hoopt een miljoen euro op te halen met de acties rondom de Week tegen Kinderprostitutie. Vorig jaar wisten nog ruim tweehonderd deelnemers samen 420.000 euro op te halen.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
 1. Met deze truc kan je vanuit Nederland toch op Glennis Grace stemmen
  America's Got Talent/video

  Met deze truc kan je vanuit Nederland toch op Glennis Grace stemmen

  Glennis Grace (40) gaat vannacht (Nederlandse tijd) knallen tijdens de tweede kwartfinale van America's Got Talent in het Dolby Theatre in Hollywood. De afgelopen dagen bereidde de powerhousezangeres zich grondig voor op de liveshow die gemiddeld 12 miljoen kijkers trekt. Het publiek kan haar naar een volgende ronde stemmen, maar vanuit Nederland is dat alleen legaal via een technische omweg mogelijk.
 1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
  PREMIUM
  Recensie

  Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

  Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.